Pages

Monday, 28 February 2011

I'm Alone

Sedih nye beberapa hari nih..
Tak jumpa pon Anan..Dia busy ngan kerja..Sabtu Ahad kerja..
Dia pon tak masuk opis..mmg tak jumpa la =(

Nak beli barang2 rumah pon takde org teman.So, malas nak beli..
Nak basuh rumah pon takde org nak tolong..huh..T_____T
semuanye kene sorang2 sekarang nih..
kalau dulu, ada gak kawan-Anan-
Tapi, sekarang,buat lah semua sorang2..

Malas nak buat apa2..

Saturday, 26 February 2011

25 Februari 2011

6.30 : bgn subuh n masak sup.
8.10 : gerak gi opis.
9.30 : kacau kak mira makan kuey teow dia..separuh gak aku makan..burpp..
10.00 : makan cheezels dan kopi o ais
12.30 : masa untuk potluck..makan dan makan dan makan.
2.00 : termuntah sebab makan byk
2.45 : sembahyang n ready gi meeting
3.10 : Gerak gi Tepat Teknik meeting.
4.00 : kacau2 sambil bersihkan laptop anan
4.30 : meeting start
5.30 : meeting abes
5.35 : gerak balik opis..JEM dan Jem dan Jem..dan Lapa!
6.40 : sampai opis, tukar suar, smayang, then gerak gi futsal.
7.20: maen futsal, sampai 8.20..byk jugak jaringkan gol..huhu..
8.30: revive dua tin..hauss gile..then lepask, dan lepak..
9.10 :gerak gi sek27..jemput anan, then makan A&W
9.30 - 10.30 : makan A&W double mozza beger..licin..sangat lapa..
10:40 : Jumpa pojak kat USJ 1..minum lagi.=D
11:30 : Hantar anan balik..
12:00 : Sampai rumah, mandi n lepak..

PENATNYE HARI INI..=(

Thursday, 24 February 2011

Yeaaaaa!!!!!

Yeay!! this weekend boleh amek kunci rumah baru..HAPPPYYYYY!!!..

-rumahku syurgaku, dan syurgamu jua..-
byk plan untuk rumah baru..huhu

1st sekali, nak wat kandang kure2...nak wat kolam kecik 1..huhu..
2ndly nak wat rumah kucing or rumah ayam..tak sure nak bela apa..
3rdly nak tanam serai, pokok cili, betik, halia, bawang, kunyit..huhu..

Wednesday, 23 February 2011

Tak Bosan Ker??


Selalu org tanye aku dan Anan soalan macamni..
“tak bosan ke hari-hari jumpa?”
Hmmm..pada kami, mmg tak pernah rasa bosan pon.. Kalau tak jumpa, lagilaa tak senang duduk.. kene gak jumpa macammana pon.. Tahun nih adalah tahun ke-9 kami bersama.. 9 TAHUN!!.. Lama kot..huhu..kalau kawen, anak dah darjah 2 or 3 da kot..huhu..tapi, nak buat macammana.tak kawen lagi.huhu..tapi, mmg tak rasa bosan pon..huhu.. Aku rasa antara sebab-sebab kami tak bosan adalah seperti yang berikut..* =P

  1. Anggap dia seperti kawan.. – Benda ni sangat penting sebab kalau kita treat pasangan kita sebagai org istimewa, banyak sangat “Do’s and Don’t”. Bila banyak sangat restriction, nak jumpa selalu pon malas. Pada aku, si Dia tuh adalah best friend aku.. Semua benda aku cerita.. walaupon benda yang remeh2.. Kalau sehari tak bercerita, mmg rasa tak lengkap. Huhu.

  1. Tak buat benda yang selalu couple buat – Selalunye, pasangan-pasangan sekarang nih, kalau keluar dating, mesti nak gi tempat makan istimewa, gi tgk wayang, shopping complex, etc.. Kalau aku jadik lelaki dan setiap kali nak kuar kene buat benda camtuh, mmg aku malas nak jumpa selalu..wat habis duit je..huhu.. Kitorang kalau keluar sama2, mesti pergi lepak mamak ke, kedai tepi jalan ke, alaaa…semua kedai yang kalau makan 2org, maximum rm25-30..selalunye, belas-belas ringgit je.. wayang?? Setahun, ada laa 2-3 kali keluar tgk wayang..sebab bosan jugak tgk wayang nih.. kecuali kalau ada cerita yang berbaloi2 untuk di tengok..heh.(selalunye, mmg takdelaa).. So, kitorang pergilah basketball court.. bersenam sket walaupon most of the time, dia je yang bersenam.. haha..

  1. Jangan keluar berdua – Bagi aku, kalau keluar beramai-ramai lagi best kot.. so, kalau nak gi makan tuh, mmg tak kisah sangat ada orglaen nak ikot.. Kalau nak gi merayap mana2 pon, lagi best gi beramai2.. ajaklaa kakak dia ke, adik dia ke ,housemate ke, officemate ke, semua pon boleh ikot..kitorang tak kisah..hehe.. Kalau keluar berdua setiap hari, sure cam tak best gak.. macam tak bergaul dengan org ramai..huhu..

So, itu antara tips2 nye laa..ada byk lagi kot.. Jangan anggap pasangan kita tuh membebankan.. Kalau kita berperasaan macam tuh, mmglaa bosan kalau nak jumpa selalu kan?hehe.. Apa-apa pun, harap-harap, semua pasangan kat luar sana tuh berbahagia..hehe.. Kalau ada masalah, berbincang elok2..=D






Saturday, 19 February 2011

Im in love with Eric Northman

Kenal tak??kalau sape2 yang tak suke tgk cerita vampire, mmg tak suke kot..heh..
ini watak dalam cerita True Blood..
watak yang paling aku suke : Eric Northman..lpastuh baru werewolf yang baik tuh..hehe..
Makin lama, Eric makin baek and Bill makin jahat..
Wish next season, Sookie akan couple ngan Eric..
Sekarang nih, ternanti2 siapa ada season 4 TB..isk..
Angau ngan Eric..deymm! Kenapa laa suke dengan cerita vampire nih..haha..
Takpelaa..En.Tunang suka cerita Korea, saya suke cerita Vampire.hehe =D
Bawah nih ada gambar dia..taken from google images je..

=D Love when his hair is short..-
This Shirt is cool
Hope they're a couple in S04
Original Six packs..Unlike Edward Cullen



Thursday, 17 February 2011

My circle of life..

February is surely a busy month for me..*penat*

  1. Dewan Kahwin..
Sadly, semua dewan komuniti dekat Kl nih da habis..tgal stadium titiwangsa je..nampaknye, aku bersanding kat stadium jelaa nanti..budget lari betol..uhh..kene topup duit simpanan..
Tapi, ok laa dari takde dewan langsung..dewan besar2 pon bagos gak since sedara mara aku yang sangat ramai ngan sepupu kecik yang sangat ramai, bolehlaa stadium uh cater semua org..huhu..
Boleh gak teros amek gambar outdoor kat sana..hopefully hari tuh tak hujan..erk..
inilah stadium nye
  1. Rumah Sewa
Rumah sewa, aku pilih yang Bukit Raja jelaa..walaupon sedikit jauh dan kene bayar tol, takpela..asalkan aku suka rumah tuh..lagipon end-lot..bolehlaa kura2 aku dibinakan kolam tempat dia bermain..hehe..buat ala2 kolam sket dekat laman rumah uh..then bina pagar..bestnye..aku tgh tak sabar nak masuk rumah baru..memandangkan March akan jadik lebih busy, makanye, aku pon pindah je akhir bulan march..awal2 uh, bolehlaa kemas2, pasang langsir, hias2 dulu rumah..
Akan aku jadikkan rumah tuh sebagai “rumahku Syurgaku”..huhu
gambar hiasan
  1. Kerja
Macam biasa je..tapi bisnes agak slow bulan lepas..Februari aku takde sales..follow up pon, takde customer baru yang nak beli..hopefully dapatlaa PO besar Feb nih..if tak, T____T
Btw, Isnin dan Selasa lepas, gi Singapore..sebab meeting..huhu..time meeting, biasa laa kene mara2..kesian kak mirah..tapi, nak wat cane..takde ape yang kitorang boleh bantu sangat pon..diorang pon cerewet..
Lepas meeting, mulaa berjalan2 g Orchard..sempatlaa beli perfume untuk hantaran kitorang, perfume untuk ayah, ngan perfume acik..pastuh, gi mothercare..beli botol susu..haaa..yang nih, bukan untuk aku..jgn salah faham pulak tau?ini untuk anak officemate merangkap anak angkat aku..haha..kat sana murah harganye..bolehlaa tahan harganye..mahal sungguh barang2 bayi nih.isk3..
kat sini boleh dapat perfume murah =)

  1. Si Dia
Dia asek saket je lately..kesian gak..tapi, takle nak tolong..haih..asek demam je..risau jugaklaa..Awak, jagalaa diri ye?Nanti da kawen, baru saya leh jaga awak..so, sekarang nih, jangan saket2 lagi tau?

Saturday, 12 February 2011

quote

a right word from the right person at the right time will make all the problems go away.
To you,

THANKS!!!!

T___________T Kemurungan

Tau tak perkara mengenai kawen itu sangat memenatkan?
Sangat kemurungan..Rasa nak menangis..rasa nak menjerit..semua itu ada..BENCIIII!!

Aku baru ingat nak pergi SACC Mall..
Nak survey byk benda.
1-kad kahwin
2-goodies
3-photographer
4-pelamin

banyak lagi benda yang aku nak cek tapi entahlaa..serabut gile.
Pastu, ibu call bunyi macam marah sebab aku tak balik rumah wangsa maju sebab nak gi carik dewan esok..
kenapalaa baru bgtahu malam nih..huh..
Aku mmg da buat plan baek2..sebab ingat lepas gi sacc mall, aku nak teros gi maen bowling tuh..
serabut..serabut..serabut..sampai rasa macam tanak kawen..=(

Thursday, 3 February 2011

bila cuti...

Bila cuti panjang camni, terpikir jugak, kan best kalau da kawen???kenapa??



1. Hilangkan rasa bosan
Sebab bila cuti panjang camni, takdelaa bosan terkontang kanting sorang2 kat rumah..=(   Dapat laa jugak berjalan-jalan dengan suami tercinta..haha. Kalau tak dapat jalan2 pon, ada gak teman nak kacau, nak buli or maen kejar2, sorok2 ke?..
~sekadar hiasan~
                                              
2. Ada rumah sendiri
Tak kira laa walaupon rumah tu rumah sewa..tapi, sebab kita ada family sendiri, rasa bestlaa jugak..Sekarang   duduk ngan kawan2, masih rasa rumah sewa..doesnt feel at home =( Bile balik rumah mak, sume pon mak nak buat..so, masih terkontang kanting.. Kalau ada suami, mesti dia nak suh kita masak, nak kemas rumah, basuh baju, sume..kann??bestnyeeee..
                                                              

3. Anak
Kalau ada anak, syok sket nak bawak jalan2..macam gi zoo ke..(zoo lagi??..)takdelaa malu. Kalau kita sensorang gi tempat mainan budak2, mest org tgk pelik..if bawak anak, takdelaa pelik sangat kann??hehe
                                                           

tapi, semua tuh impian sebelum kawen aje..lepas kawen, tah ape lak impian bile cuti..haha