Pages

Wednesday, 3 November 2010

Kalahkan Perasaan Cemburu

Well,..aku  nih memang org yang tersangat2 cemburu..tersangat3..
huhu.. cemburu uh bersebab jugak..tahlaa..tatau nak salahkan sape..
Huh..baru2 nih jadik lagi..secara tak sengaja, terdetik nak tgk hp..n then nampaklaaa msg perempuan itu yang bercerita itu ini pasal artis korea n wut not..
n aku paling tak suke bile dia wat ayat "saya nih takde org nak".."nape lame senyap?"..n macam2 lagi yang aku da delete dalam memory aku..
huh..salu ayat uh aku gune kalau nak pancing org je..so, salah ke aku mengassume yang perempuan uh nak wat ayat pancing???..haih~salah ke?
So, biler terjadi perkara2 camtuh, seluruh kepala otak n tgn aku akan menggeletar..secara otomatiknye..takyah pakai suis pon..huhu..
So, nak atasi masalah cemburu nih, ada beberapa cara yang aku wat;-

1. Menangis, meraung kuat2
2. Drive sorang2 waktu malam, amek udara segar..*malam boleh drive laju2..hehe*
3.cube padam benda uh dari memori..
4.confront dengan org yang jadik punca uh sendiri.
5. tidor
6. marah&menjerit sorang2 sampai ilang rasa marah.
7. Luahkan perasaan atas kertas..*kadang2 sampai koyak kertas aku wat sebab geram sangat*
8.tulis surat kat dia, n then balas sendiri..
9. Sabar jelaa..
10. Kalau tak tahan, putus jelaa..dari menyeksa diri dia&diri sendiri, baek takyah ada pape..kan???


huhu..so, masalah aku malam tuh diatasi dgn no 1,2,4,6,7...