Pages

Thursday, 31 March 2011

Sedeyy

- A folder named ANGAH have broke my heart-

CRUSHED macam tuh jek..uhh..Sabar..Sabar..
Walaupon takde apa2..tapi entahlaa..kecewa dan sedih sangat2..
need a break..nak tido dan padam folder uh dari ingatan..

Wednesday, 23 March 2011

Cara gubah fresh Flowers

ini bunga-bunga yang diperlukan..

tema pink-putih..
1. Mula-mula, basahkan span hijau tuh sepenuh mungkin(untuk bekalan air bunga2 tuh hidup).
2. cucukkan bunga putih yang besar2 sebagai base.

3. Cucuk bunga2 besar pink pulak.
4. Cucuk BUnga ros (jgn bukak petals lagi)

5. Penuhkan ruangan2 hijau dengan flower buds yang kecik2 uh
gambar bunga ros sebelum digunakan 
Last sekali, TADAAAA..cucuk hiasan2 baby breath tuh,,dan hiaslaa secantik mungkin..nih aku maen cucuk je awal2 uh..hahaha..

Sapa2 nak tempah bunga camnih, boleh contact aku/Aida / Azza..=)






Keletah kura-kura saya

Tadaaaa...kura-kura tgh makan kangkung...(baru teringat makanan derang da abes..haihh)

Dari kiri (kumi, __, __, Kuma)..lagi 2 tuh anak kak Aisyah..tatau nak bagi name ape,hehe

Myrtle Belangkas 1st Project

Ini hasil dari company kecik kami, Myrtle Belangkas Ent.( Gambar diambil dari Kamera Aida Narina. Full Entry:- Blog Aida ). Semua hantaran berjaya disiapkan dalam masa tak sampai 6jam..huhu

Mini Pelamin dari Makeup by Fiza. Kitorang tambah Love besar tuh ngan rose petals..

Choc dalam sarang burung..comel kan??ada burung dating2 lagi

baju nikah. dah jadik bunge teratai kot?hehe

Sejadah kipas..penat tgn Aida n Azza nak lipat benda nih

Buah yang berkilat2..hehe

Manisan dari Ibu pengantin

Sirih junjung yang paling lama nak buat..Kudos to Aida n Azza

Inilaa semua hantaran yang kami bertiga buat

Comel kann? tema fresh flowers

And lastly, gambar pengantin yang cun melecun 

Keletah Anak-Anak Rahfazillah

Tadi cakap pasal anak Kak Mira, Ini, turn aku cerita pasal anak-anak jiranku merangkap officemateku jugak..

Ini Afiq (M.Shafiq) dan Eisya(Nadia Shafiqah kot?)..
Awal2, dedua macam segan je ngan aku..tapi, makin lama makin kamceng..bolehlaa jadik kawan time bosan2 dok rumah..
Tapi, bahaya gak sebab Afiq salu nanges nak ikot aku balik..kesian kat ibu dia nak kene pujuk..huhu…sori kaki la..jom berkenalan ngan anak kak ila plak.hehe

Dua adik beradik nih sangat rapat..pandai jugak kakak nye jaga Afiq..Selalunye, apa yang Eisya nak makan, sure Afiq nak jugak..hehe...
Ini Eisya tgh tunjuk kat aku, cara menari kartun ape tah kat TV tuh..Aku da tua kan..tak updated sangat ngan gerak geri tarian kartun2 zaman sekarang..TV pon pakai aerial rm8 je..haha..
Si Afiq, tgk je 'Acik" nye nih..hehe




Aksi manje dari Afiq


Landing time kat perot acik yang sedikit "tegap" nih..haha


Muke terkejut setiap kali amek gambar..hehe
Aksi si Kakak..meh cek gigi meh..
maseh berbekas air mata..sebab tak dapat nak ikot aku balik umah kejap..huhu...sian Kak Ila kene pujuk..huhu




Keletah Aiman Mikhail b. Mohd Izwan

Hi..Nak perkenalkan kat semua kepada anak officemate saya iaitu "aiman"
Meh tgk gambar2 dia sepanjang kat Kelantan.


ini gambar dalam kereta ni..dia malu2 awal2 uh..lepas tuh kamceng..hehe

comel tak saya senyum? =D
Cakk!!..Hensem Aiman kat kenduri Kak Milin..pakai Oakley lagi..hehe
Cakkkkkkkkk!!!hihihiihihi..Sukenye dia maen spek.

nak lipat2 spek ayah nih..(gambar sebelum spek patah..hehe)..takpe aiman..kalau patah, mintak ayah beli lagi satu..=P
Gambar Aiman tgh kacau2 ibu makan..hehe..Ibu, Aiman nak sket ni..
dapat gak makan cendol..heehee..
Ada banyak lagi gambar Aiman..Akan diupload tak lama lagi..sebab gambar dalam kamera laen..hehe..




           



Wednesday, 2 March 2011

Pix here and there

Semalam cuci kerusi dan meja makan owner rumah lama..since dia sedekahkan je..(act, aku yang tak malu, gi mintak..haha)..perabot uh agak lama.berdaki2 da..makanye, aku mulakan operasi varnish..mmg power gile varnish uh..meja makan n kerusi makan bersinar2..takyah nak sental terok2 pon..



Gambar sebelum


Gambar selepas

Sup Buntut..gambar nih amek kat Cineleisure..sementara tgu maen bowling..ada tak org makan nih?huhu

Ini gambar kure2 aku yang 4ekor tuh..dok berenang2 dalam bekas uh sambil berehat bawah keta.. sabar ye sayang2 sekalian..tak lama lagi ada rumah baru..=D

Tuesday, 1 March 2011

Rumah baruuuuuuuuuuu

yea yea yea..rumahku syurgaku bakal diduduki pada akhir minggu nih..tak sabar nak cantikkan2 rumah..
nanti pindah2 barang, kemas2, wat baca yassin, azan satu rumah, wat kenduri2 sket..then boleh duduk sane.
sampai ibu pon excited nak duduk sane..hehe..

HappY

Kenapa??
Sebab da beli barang-barangan rumahku syurgaku nanti..hehe..

1. Periuk Nasi Panasonic


2. Iron 360degrees Panasonic

3.Panasonic Air dust Vacuum Cleaner

4. Elba Kettle..

5.Penyapu (cap korea)
6. Mop ( cap China)
7.Water Remover (cap Thailand)

Sekarang nih, tgu mesin basuh idaman, diamond drum..yeaaa!!..ohh...dengan Food Processor..dengan oven jugak..yeahaaa!!..
Duit gaji dan duit claim abes kat barangan letrik jelaa..huhu..naseb badan..Aku lagi rela beli barang elektrik dari beli handbag mahal2..huhu