Pages

Friday, 17 May 2013

cermin mata


Lately,prestasi mata makin merosot..makin rabun..sebelum ni mcm malas je nk pakai spec..sbb susah nak gerak2..tp sbb xnampak menu time mkn Carl's jr aritu,anan paksa gk aku beli spec..xpe..dia bayar,katanya..huhu..oklaa..aku pon Trylaa..budak kecik ni pon sibuk gak nak amek2 spec..so,aku pon pakaikan laa spec Kat dia..haha. comel rupanya..tersenyum2 pulak tu..heh..
Published with Blogger-droid v2.0.10

Terima kasih..

Thanks buatkan bfast..
Thanks tolong masak..
Thanks syg kita..
Thanks lahirkan syahmi..
Thanks jadi isteri kita..
Thanks jadi isteri y best..

Hehehe..nampak simple je ucap terima kasih tu..tapi,ianya amat bermakna..
My husband have this habit..dia akan sentiasa ckp thanks..xkira laa apa je y aku buat..n ucapan thanks sbb jadi isteri y best tu agak kelakar..heh..sebab katanya,ada ramai isteri2 yang Kat luar tu xbest..ada2 jelaa suami aku ni..romantic dgn cara yang tersendiri...

So, saya pon nk cakap terima kasih jugak..
Thanks sbb sayangkan kita..makin hari,makin sayang..
Thanks sbb sangat bertanggungjawab..
Thanks sbb sanggup luangkan masa utk keluarga..
Thanks sbb jadi ayah y terbaek utk syahmi..
Thanks sbb kejujuran Dan kesetiaan awak..
Thanks sbb jadi suami y best..

Ini tahun ke-11 kita bersama..
Tapi,kita masih serupa..mungkin y xserupa,fizikal je kot..sbb dua2 bulat..hehe..but,we happy bulat2 together..dengan anak y sama2 bulat..

Dari 2008-2013,semakin hari semakin memahami,semakin menyayangi..semoga perkahwinan kita kekal abadi Dan sentiasa disulami perasaan cinta,menghormati Dan menghargai..
Terima kasih buatmu suami...
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, 14 May 2013

syahmi :8bln

Harini genap budak bulat ni 8bln..kejap je masa berlalu..setiap hari,mesti rindukan dia..haih..sekarang ni da pandai guling2,pusing2,n menyulur..aritu aku smayang maghrib,biar dia sorang2..mula2 bising,pastu senyap..teros xkhusyuk aku smayang..ingatkan Apelaa y dia buat..rupanya da masuk celah katil..dia seronok je berdiri tepi uh..tersengih2..aku mula2 rasa nak mara..tp tgk dia senyum,tros tergelak2..mcm2 perangai..sekarang ni,kalau dia sorang2,aku sumbat dlm playpen..mmg berpusing2 dia dlm tu..hehe..syahmi..syahmi..mcm2 gaya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Cara mengeratkan hubungan suami isteri

Hahahaha..belum pape,dah rasa nak tergelak..sebenarnya,hubungan lepas da kahwin,dah ada anak ni,lagi mencabar nk kekalkan.mesti ada cabaran Dan dugaan kan..bagi aku sendiri yang baru ada seorang anak pon mmg sukar Dan kadang2 terlupa akan priority..
Bila da jadi seorang isteri,mmg keutamaan diberi kepada suami..even da jadi seorang ibu pon,kita sebenarnya kene dahulukan suami..
Aku pon bila ralit uruskan anak,jadi lupa pada keutamaan yang satu tu..
Cara nak kekalkan hubungan suami isteri?senang je..kita kene sentiasa mencintai satu sama laen..huhu..bunyi mcm senang je kan?..meh aku share cara2 nak bercinta bila lepas kawin..
Sebagai peringatan untuk diri sendiri jugak nih..

1. Sentiasa bergurau mesra..- Kenelaa sentia gurau2, buli membuli di antara satu sama lain..pastikan setiap hari ada berkongsi gelak ketawa.. dan senyum2 antara satu sama laen. Paling tidak, maen jelaa geletek2..haha..tp jgn;laa org uh tgh sedap tido pegi geletek..itu mmg tempah maut uh..huhu

2.kongsi makan Dan minum.. - Ini org2 tua kata penting..aku pon tatau kenapa..tp macam sweet je nak share2 kan?..lagi sweet kalau tolong suapkan makanan..jangan laa sebelum kawen je nak sweet2..yang lepas kahwin uh lagi penting sebenarnya.

3.amalkan salam,peluk Dan cium setiap hari.. - sebelum pergi kerja tu, amalkanlah salam, peluk dan cium suami/isteri. sebelum tidur pon sama.. Untuk si isteri penting ni..bagi dapatkan keberkatan dari suami.. Suami kan pelindung kita.

4.mandi bersama..- Tak salah mandi bersama. kalau xsilap, macam sunnah je mandi bersama ni.. Saling bantu membantu membersihkan diri satu sama laen.

5.pillow talk.. - Kadang2 bila busy seharian tu, tak sempat nak berborak antara satu sama laen.. So, bila amalkan pillow talk sesama sendiri, keakraban uh akan terjalin.. ceritalaa apa saja,,jgnlaa satu pihak je yang cerita..kedua2 belah pihak pon kene jugak..

6.amalkan dating berdua sekali sebulan pon Jadilaaa..- Walaupon ada anak, kene jugak selalu dating bersama, keluar mkn bersama, pegang tgn, biar sentiasa romantik sesama sendiri..barulaa nama bercinta..dating lepas kawen nih lagi indah sebenarnya..barulaa boleh berpegang tangan..tp takyahlaa nak over sangat sampai berpeluk2, bercium2 di khalayak ramai..Nanti org meluat pulak..haha..

7.sentiasa ucapkan cinta,sayang,rindu..- Sekali sehari, wajib ucapkan pada pasangan,,Jadikan ia kebiasaan.. Biarlah baru 2jam tadi jumpa kat rumah pon..sampai opis, baru rindu..hehe..baru perasaan cinta berkembang mekar..hehe..

8.buat kejutan..xsemestinya hadiah dari duit.it's the thought that counts..- tak kira apa jenis kejutan pon, tulis surat ke, berhias depan pasangan ke, cium mengejut ke..haha..semua pon bole diamalkan..

9.flirting..ini penting.- Dalam hubungan suami isteri, kita xboleh berhenti memikat hati pasangan..Bahaya bila kita x lagi ada hati nak mengorat pasangan kita.. Sebelum bercinta bagai nak rak memikat, bila da kawen, buat do-no..ini salah, okey?..y perempuan, sekali sekala, pakailaa sexy2 depan suami.. xsalah pon.. baru laa suami xcari "keindahan" di luar..

Ini antara2 amalan2 fizikal yang boleh diamalkanlaa.. InsyaAllah, perasaan cinta dan rindu itu sentiasa ada.

Kepada suami saya, xlama lagi kita keje satu opis, bolehlaa maen kenyit2 mata..haha..muahh..loves you..
Published with Blogger-droid v2.0.10