Pages

Monday, 27 February 2012

Lunches

Harini plg byk aku mkn..

1.nasi beriani ayam goreng jm beriani




















2.waffle choc&peanut butter















3.snow cream strawberry honeymoon














Sgt kenyang sampai pening..

Published with Blogger-droid v2.0.4

end of feb

Di akhir Feb ni,anan outstation pulak ke east piatu..bosan jugak dok sensorang..melayan laptop anan yang dia tertinggalkan di rumah..dok layan vampire diaries..

Tadi iqbal (our photog/buddies) upload gambar kawen..so,aku pon bubuhlaa di sini buat kenangan Ye?









Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 24 February 2012

#7 week

Da 7minggu da baby duduk dlm perot..minggu nih bertambah xsihat..dengan ulser,saket kaki,xlalu mkn..haih..

Semalam merajinkan diri membasuh hamster y 8ekor tuh..sedeynye sekor mati sebab lemas kne pijak dgn yang besar..haih..tinggalla 7ekor..sekarang nih makanan derang da abes..so,aku bg biskut pingpong je..naseb Derang makan..arini kne beli makanan kat pet store..

Sebab memcuci kandang hamster tu lama sgt mencangkung,malam tuh,kaki saket sgt..nak pijak lantai pon rasa berbisa..haih..malam td memasak pon kne pakai selipar...lepas makan,xlarat da nak kemas dapur..huhu..naseb baekla ada suami y prihatin..dialaa y membasuh pinggan mangkuk&kuali kat dapur..Aku plak da terbaring nak tdo.kul10 da tdo da..huhu..tgh2 tdo,dtglaa suami tolong urut kaki..legalaa sikit kaki tu..sian dia kene tolong aku.. *terharu*

To: Adnan Faiz Abd Rahim,

Thanks banyak2 sebab tolong saya buat keje rumah,tolong urut tanpa mengeluh..saya tau awak penat balik kerja drive 4jam setiap hari...nanti saya da sihat,saya jaga awak balik ye.. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 22 February 2012

Week #7 Baby gaga humor

pregnancy photo

Bleeding

Weekend haritu tibe2 je aku bleeding..ingatkan kejap..rupenye sampai isnin tu still bleeding dgn perot saket mcm nak senggugut je..haih..aku pon g klinik araa..doc ckp,better g gynae sbb dia bole cek lg detail..doc tu xberani nak advice ape2..so,aku pon pergilaa gynae kat klang...

Bile doc cek,mmg sah ada bleeding..tp bile scan baby,nampak ok..heartbeat pon gerak je..alhamdullilah..

Pasty doc pon cucuk aku hormon bg kuat rahim..n mcm2 aku xle buat sebenarnye..huhu..dptlaa mc dua hari..

Waktu cek tu,mmg saket gile..dia buat aku cm tool je..isk3..tp xpelaa..demi baby...

Then,nak bayar agak tercengang tgk bil..kne rm290.. 2x ultrasound + vag scan + hormone injection + vitamin for baby...huhu..aku bawak 150 je time tu..terpaksalaa aku g esso,kuarkan duit..naseb baek mmg ada savings..kalau x,mana aku nak korek..hehe..

Tapi klinik tu lawa..ada gaya mcm hotel je..patut pon mahal..tp xpelaa..demi baby..


Baby,

Jaga diri elok2..jgn takutkan kami lagi..ok? We love u..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 17 February 2012

6weeks baby gaga humor column

pregnancy photo

#6 Weeks

Hi..lama rasanye tak update blog..
alang-alang da bukak nih, update laa jugak eh..
now, i'm 6weeks pregnant..
mmg payah rupanya pregnant..all the time rasa penat..
antara tanda2 aku dpt tau aku pregnant

1. Perot kembong
2. Pening
3.Demam
4. lapar tetengah malam
5. Sore breast
6. Sembelit.

Then, ingatkan tanda2 nak datang perid, tapi tak kunjung tiba gak..
So, dengan gatal tgn aku pergilaa beli pregnancy test.
mula2 test negative, mungkin sebab lg 3hari baru tarikh aku period..
then, aku malas nak mengharap..tunggu jelaa period sampai..
tunggu punye tunggu punye tunggu, da lewat 4hari rupenye..
maka, aku gagahkan diri testlaa pagi tuh..
bile test, rupenye :-


I'm Pregnant!!!!!









So, aku teros call suami yang kebetulan kene kerja kat kerteh seminggu..
pukul 7.30 pagi aku call, beritau y aku pregnant..
Last2 dedua pon menangis sebab happy sangat..
Teros aku tak jadik sambung tido( time tuh Cuti Maulidur Rasul), mandi2, gi klinik..
Then bile gi klinik, doc confirmkan aku mmg pregnant..hehe..
Then, teroslaa call ibu, update facebook & inform geng2 office di watsapp..
Huhu..berakhirlaaa hari cuti aku dengan penuh gembira..

Now, aku da 6minggu pregnant..
Perot da start kelihatan..
Buku merah tak buat lagi..
Ultrasound pon tak merah lagi..
Gym punye keahlian pon tak gi freeze lagi..huhu...
Tak sabar nak tunggu lagi 34 minggu..

sepatutnya due 10.10.12..tapi, tataulaa betol ke tak..tungguuuuuu~