Pages

Wednesday, 23 January 2013

Hidup ini roda

Hantar anak sakit g klinik pon ada org pertikaikan..xfaham kenapa nak busuk hati..aku ni kalau bole,xnak pon anak sakit..sendiri xrasa,mmg bole cakap..

Dianggap mengular bila g klinik anta anak sakit,bawak g cucuk..sedangkan diri sendiri pon dok ulang alik g klinik..

Bila org atasan xpertikaikan..bila boss bagi kebenaran..kenapa ada orglaen y dengki nak pertikaikan..

Xpe..tgu turn kau ada anak..bukan diminta utk sakit..tp ingatlah hidup macam roda..harini hari aku..hari esok,siapa y tahu..

Syahmi,doakan ayah dapat rezeki lebih..dapatla ibu jaga syahmi..xdelaa org berdengki..

Wahai kawan, jgn ingat anak sakit tu satu berita gembira.. mulutku y manis ckp aku terasa..tapi,ikotkan hati,aku fire je balik td..xpe..hidup ini roda..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 18 January 2013

moogoo

Balik keje smalam,tgk kulit syahmi bertambah teruk..uwaa...ni semua pasal aqua cream..terlupa pesan kat pengasuh jgn bubuh..

Naseb baek pengasuh dia ni mmg concern pasal dia..so,mandi guna air biasa je tanpa sabun..tp arini syahmi byk meragam..xbyk tdo pon sbb bdn merah2 nih..

Rasa nak mara pon ada kat doc uh sbb prescribed aqua cream..tp maybe sbb dia paed..dia bkn dermatologist..

Adalaa a few ibu2 y ada masalah sama suggest moogoo..aku pon ingat nak try..alang2 da byk habis duit utk beli ubat..try jelaa a few more..tp susah nk cari..stokis xbyk..

Esoklaa aku cari..harap2 kulit dia serasi ng moogoo..aku kesian tgk dia..kulit merah2 xselesa..skrg ni ubat dia hanyalaa pelukan dan susu ibu..Atleast dia bole berhenti nangis bila aku peluk..isk..

Syahmi,get well soon sayang..ibu akan jaga awak elok2..k?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 17 January 2013

aircond or not?





Kesian budak comel ni..disebabkan cuaca panas,balik je rumah,kne bogel..aktiviti setiap ptg da ni..bogel,kne balut dgn tuala lembap dlm 10mnit..huhu..


Mula2 terfikir nk beli aircond sbb syahmi xtahan panas..tp nnti kalau pakai aircond,kulit dia kering sgt pulak..haih..ntahlaa..nak beli cooler uh,tatau berbaloi ke x..sbb saiz dia besar..Dan ada kawan&sepupu y guna kata xbagos sgt..aku pon tataulaa.
.

semalam dia tdo byk kali terjaga...nangis je sambil tergaru2..kdg2 meraung cm kene dera..

Hati ibu manalaa y xluluh tgk anak camni..aku xbole buat apa2..aku susukan dia utk kurangkan tangis,then lap balik kepala,muka n bdn..sekarang ni,sebelum tdo,sure kene lap bdn muka semua dgn air zamzam..semoga dia cepat sembuh!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 16 January 2013

eczema

Kenapa budak ni bogel ni?..hehe..harini aku sgt emo tahap nk ngamuk&nangis..g klinik utk checkup 4bln..syahmi plak xsihat..eczema dia tgh teruk sbb cuaca panas..dia plak batuk selsema..pastu,rajin plak syahmi dok tegur baby cina nih..y nenek budak ni,tros jeling pandang2 syahmi cm syahmi jijik sgt..byk kali dok pandang jeling2 kulit syahmi..

Apa perasaan korang kalau anak korang dilayan camtu?aku sbg ibu mmg sgt sedih..dahlaa dia xsihat..demam batuk selsema..baru ada mood nak maen ng budak laen,dah org pandang hina..eczema adalah benda y normal..10% baby mmg ada eczema..kenapa still ada org y pndg jijik ng baby cmni..isk..

Last2,aku bawak syahmi tgk pokok,burung2,jauh dr baby laen..aku ckp kat dia.."xpe syahmi..biarla dia nak pandang syahmi camtu..ibu,ayah,atuk,nenek,opah,makcik2,pakcik2,umi semua sayang syahmi..kalau dia xnk bg anak dia maen ng syahmi pon xpe..ibu je maen ng syahmi.."..

Bagi aku,syahmi adalah budak y baek..dia xmeragam,xberjaga malam,dgr ckp n budak y bijak..biarlah org nak pandang hina sbb kulit dia kasar,merah2,menggelupas,gatal2,aku tetap sayangkan dia...bagi aku,syahmi dan anan adalah pelengkap hidup aku..in sha Allah..xlama je sakit tu..asalkan dia membesar dgn sihat..aku ttap sayangkan dia..xpelaa dia lambat meniarap pon..aku xkisah..bg aku,setiap budak ada keistimewaan tersendiri..ada fasa pertumbuhan tersendiri..so,xkisah..

Apa2 pon,ibu tetap sayangkan awak,syahmi fawwaz!


Published with Blogger-droid v2.0.4