Pages

Saturday, 26 May 2012

20 weeks

Susahnye nak ada masa utk menulis nih..nak update pasal baby boy saya..hehe..dia semakin panjang..dah 18cm dgn berat 371gram..sihat&sgt aktif smpai doc pon pening susah nak amek ukuran..asek berpusing2..mcm ninja..huhu..dua doc plak ckp y dia hyperactive..xpelaa..aktif tuh sihat..biar dia bersenam dlm perot..y penting sihat..alhamdullillah...

Tapi,ada masalah baru plak..bile doc scan,dia mendapati uri aku duduk di bawah..low lying placenta..dan menyebabkan aku bleeding 3ari..now disuruh bedrest..kalau baring,mmg xsaket sgt pon..kalau bjalan or berdiri lama sket spt memasak or menggosok baju,mmg rasa saket..now terpikir,lepas nih siapalaa nk memasak&buat keje rumah..nak suruh anan,kesian kat dia..sekarang ni pon,basuh baju&sidai baju&lipat baju&vacuum&mop rumah&cabut rumput,semua dia buat..aku memasak&menggosok baju je..itupon,dia tolong kadang2..smpi berpeluh2 kepenatan..kesian dia..isk..kalau kne rehat dlm 2bln nih bagi uri naek,lg kesian kat dia..dgn dah dekat bln puasanye..semoga aku sentiasa teros sihat..atleast memasak tu,biarlah aku y buat..kan baek air tgn isteri tuh..huhu..

Minggu ni,aku keje 2hari je kot..isnin,selasa ptg,khamis pagi..rabu&jumaat mc..selasa&khamis,g klinik..nak buat cane..lepas anan elok naek offshore,mula demam,dgn infection UTI,dgn bleeding,tau plak pasal low lying placenta..rasa mcm lemah sgt2..kalau anan ada,rasa bertenaga sikit..itupon,bile dpt tau pasal bleeding dr Twitter,tros call aku dr laut..terharu&rasa bersemangat sikit..hilang rasa saket..kadang2 pikir,baby nih rindu ayah dia kot..bile ayah dia xde,sure xsihat..huhu..kalau dulu,ari ke3 or ke4 kne tgal,baru aku saket..ini,baru sehari,macam2 dugaan..xpelaa..semua ujian..kta hadapi dgn senyuman..

Ohhh..berita gembira plak,aku da rasa baby tendang2..first time rasa masa anan call ari isnin tu..mmg time anan call,dia tendang..lpas letak phone,tros xrasa..haih..sabar jelaa..tp,dari semalam(jumaat),baby da aktif menendang..maybe tulang dia pon makin kuat..setiap kali dia tendang,rasa geli nak tergelak..heh..mcmni rupenye rasa baby tendang..maybe tulang dia makin kuat,makin terasa dia menendang..hehe..sgt excited..sebelum tdo dia menendang,bgn tdo pon dikejutkan sbb dia tendang..heh..oklaa..panjang lebar da cerita..




Published with Blogger-droid v2.0.4