Pages

Thursday, 27 January 2011

kekecewaan di MABA semalam

Semalam aku gi tgk ABL (KLD vs Patriots)..
Agak sangat kecewa gak. Sebab Referee cam C****..
uhhhh..geram gile..
Tegas tak bertempat..sampai semua org dok "boo" ref n player philipines..
dahlaa sampai nak bergaduh2..haih..btw, ada laa amek beberapa gambar..
mostly, sume kabur..sebab tgn menggeletar..akibat dari cheering byk sangat,..ahakz!

ini scoreboard..yang kaler hijau kat tepi tuh, bukan bilangan gol tau? Itu adalah bilangan foul..sekian *marah ref masih berbaki*

KL D tgh discuss2 cane nak kalahkan ref..bukan nak kalahkan PHP..tapi kalahkan ref..sebab ref yang byk wat T*H*

Nampak yang pakai bj kelabu kat bawah kiri..itulaa ref yang "disayangi"..mungkin hobi dia nak tiup wisel..kecik2  tak dapat maen wisel..da tua, tiup wisel sekerap mungkin

coach da tak senang duduk..kalau aku jadik coach, sure tak dapat sabar ngan ref semalam

gambar kabur sebab tgn menggeletar..shaking abes babe!

Itulaa hasil kerja tgn malam tadi..lupe lak nak amek gambar nasik lemak 70sen..70SEN dapat nasik lemak!percaya atau tidak??!atleast dpt mkn nasik lemak, lega sket hati

Wednesday, 26 January 2011

Basketball Session with yours truly..=)



Semalam aku gi lepak di Empire bersama cik Aida n Dr.K-Run..
lepas lepak, isi tekak di Empire, rasa cam malas nak balik rumah..
so, aku teros ajak Anan maen basketball..
Sepanjang maen uh, adalaa beberapa gambar pelik yang aku amek..huhu
Gaya Lay-Up..macam menari ada, gimnas pon ada..=P

ready nak shoot nih..muke tgh series..

riak muka waktu melepaskan bola--->sangat poyo T_T

Ini cara buat lay up yang betol ye

jump shot..kene lompat sket tau?

bola dilepaskan dengan licin..(kenapa gaya dia normal, gaya aku pelik nih? T_T) 

jump shoot sambil nak fade sket2..

berjaya mendarat dengan selamat..

Its turn to fake pulak

Tinggi lompat,nampak?kaki da baek ke?=P


dribble session..style je buat black n white

nak buat zig zag pulak ye..
Muke guru saya yang kepenatan..hehe
Ini jelaa hasil sesi malam tadi..elok lepas maen, teros saket perot..drive laju2 balik rumah..T_T

sekian...


Tuesday, 25 January 2011

Zenithink 10" ZT180 Android 2.2



aku berkenan plak nak beli tablet as 1 of my hantaran..
tapi tataulaa nak beli sekarang or tunggu sebulan before kawen..huhu..
dari e-reader ke ipad ke android tablet laa pulak..huhu

Food Review

Aku nak share antara makanan2 pelik yang aku makan sepanjang bulan nih..hehe...


1. Kedai Western di Kota Damansara..
    Kedai nih terletak di corner lot kawasan perumahan Kota Damansara..
    Tempat nih pon direcommend oleh officemate aku , Amirah Azhari
    Aku order grilled chicken, n tunang aku order fish n chips..
    Yang menarek :-
    1. Kawasan persekitaran kedai nih..tenang je..membuatkan kita rasa cam ada kat kampung..
        *siap ada air terjun and barang2 antik
    2. Dia bagi roti bakar secara percuma..ala2 appetizer..hehe..
    3. Semua masakan dalam sizzling plate. Semua masakan masih panas n berasap2 masa hantar.
    4. Harga makanan yang agak murah.
    5. Ada tempat sembahyang,
  
roti bakar free =)    

Bermain ngan Kucing kat sana..   

Anan bersama roti bakar free dia =)                                         
Rating :-
Makanan : 3/5
Layanan : 4.5 /5
Harga : 4/5


2. Kafe An-Nur, Subang Perdana
Kedai nih dekat je ngan umah sewa aku kat Subang Perdana..
Selalunye aku makan bihun tomyam.sebab dianye tomyam, mmg leleh beb..hehe..
Tapi harituh, aku malas makan pedas.so, aku order ciken chop..inilaa hasilnye..

Yang Menarek:-
1. Ada potato wedges instead of fries.
2. Ada jagung
3. Kuah blackpepper dia agak sedap jugak..(p/s:licin aku makan nih)
4. Servis boleh dikatakan cepat jugak
5. Ada free wifi n tv besar.
6. Persekitaran yang tenang..ada air terjun dalam kedai.



chicken chop w/ black pepper                                                                                   
Rating :-
Makanan : 4/5
Layanan : 3 /5 
Harga : 3/5

3. TGI Friday, Wangsa Walk
Aku rasa kalau cakap pasal TGIF, tak perlu Introduction yang grand2..mostly, sume penah pergi sana..
Kebetulan harituh, aku saje je nak pow adik bongsu aku sebab baru dapat gaji pertama..hehe
mmg pow dia habis2an..mula2 aku ajak, sebab ingatkan ada lagi promosi 3course meal yang 29.90 uh..rupenye, da takde da..huhu..

Komen :-
1. Servis TGIF sini sangat slow compared to TGIF OU.(Aku kene mintak Friday Sundae*betol ke?*, lebih dari 4kali baru dapat..itupon selepas tgu lebey 15minit lepas main course abes.so, agak dissappointed gakla.
2. Status Halal :Ayah aku yang kerja dengan DBKL kata, TGIF takde lesen halal sebab dia jual arak sekali..
huhu..ayah aku bhgn perlesenan dulu.
Friday Sundae..Sedap!                                                    
Rating :-
Makanan : 3.5/5
Layanan : 2.5 /5 
Harga : 2/5

4. Noodle Station, Giant Kota Damansara
Harituh jalan2 tatau nak watpe kat KD..so, singgahlaa Giant..
Sebelum beli barang rumah, kitorang pon singgahlaa makan kat noodle station..
nih first time jejak kaki kat situ..Air kat bawah nih, air yang aku order , I Love U, apetah namanye..
Basically, air nih campuran soda n passion fruit..sedapppppp..highly recommended untuk org yang tak minum banyak macam aku..hehe
Yang Menarek :-
1. Noodle dia semua masakan chinese style..tapi halal.
2.Byk pilihan noodle n air yang menarek.hehe..
3. Tempat duduk :selesa..ala2 kopitiam..heee

I love u *****, tak ingat name  

MInum slow2..jimat..hehe                                        
Rating :-
Makanan : 4/5
Layanan : 3.5 /5 
Harga :3.5/5

5. Kedai Nasi Beriani, Summit.(berdepan kedai Sony)
Hari Sabtu yang lepas, aku gi Summit sebab nak paksa dia beli kasut basket..kesian tgk kasut dia da lusuh..
alang2, buat hantaran..tapi, aku lagi prefer dia teros pakai..hantaran, kita beli laen jelaa..hehe
Back to my food review..aku nak cerita air dalam gambar nih..name air nih, Lemon coke.
Yang Menarek :-
1. Nasi Beriani dia sangat byk, dan murah..
2. Rasa nasi beriani nih buat aku kembali mengimbau kenangan waktu kat Sabah..sebab rasa dia sebijik macam kat KK punye..huhu..
Lemon Coke..(recommended)                                                                                  

Nasi Beriani Ayam Goreng                                                                                        

Rating :-
Makanan : 4/5
Layanan : 3.5 /5 
Harga :4/5

Itu jelaa review aku untuk hari ni..




Monday, 17 January 2011

kenapa?

Lepas satu, satu masalah timbul..
penat gila nak pikir.
saket gila pale..nak makan pon takde selera..
Why is it sooo complicated to have a normal life?
kenapa laa takde org nak cuba paham?huh..
i'm really tired and i want to stop it all right here.

Cari rumah plak


Sekarang nih tgh sibuk2 usya rumah sewa..
Sebabnye, bakal adik ipar aku da nak pindah umah..huhu..
dia kawen bulan 5 nih..so, bulan 3, dia da duduk Puncak Alam.
Nurul lak nak pindah duduk ngan adik dia..
Aku dok sorang2 jela nih sampailaa kawen nanti
Nak duduk rumah sorang2 pon, agak scary gak..Nak duduk ngan nurul, payah gile nak pindah byk2 kali.
barang pon byk.

Berbalik pada cerita asal, adalaa beberapa kawasan umah yang menarik..

1. Taman Bukit Raja,
3 bedroom 2 toilet.
Endlot, RM500 sebulan
Jarak ~20km dari opis.
Toll ~rm4.40/day = rm110/month
Perjalanan~ 30minit/way


Lebih kurang camnih umah dia (nih contoh je lot tgh).yang nak sewa uh, lot ujung.

2. Daisy Apartment
Sewa ~ 550-600
Takde tanah
jarak ~15km
Tol ~ takde tol
Perjalanan ~ 30minit (pagi), 15minit (ptg)



*tapi, tak dapat lagi carik org nak sewakan umahnye..huhu..
yang nih, kalau nak pindah, dekat jelaa..tapi, takde lift..kene naek tangga,,haih.

Dalam dilema nih..tatau laa nak duduk mana..haih..
kene tgk budget bulanan aku..mampu tak, nak bayar sewa..
uwaaaaaaaaaaaaaa~

Friday, 14 January 2011

i am soooo frustrated

hati nih rasa nak mengeluh je..berat gila rasa hati..huh..
its very hard when u're the only one who's excited to make it happen..felt so frustrated..
okay..after this, tanak pikir da..tanak serabutkan pale..
so, pandai2 sendiri laa nanti..,malas nak amek tau da..KECEWA...

Wednesday, 12 January 2011

Sedih


Aku sedih sebab rantai yang aku pakai since lahir hilang..
Rantai uh aku bukak time admitted to hospital..nak buat test, takle pakai barang kemas..
Aku pon bagilaa ibu pegang..
Tapi hari aku tunang uh, aku mintak balik, tgk2 da hilang..yang pelik, tgal buah rantai je.. =(
Ibu nak bagi duit ganti rantai uh..
Tapi, aku bukan nak dia ganti..even if ganti pon, takkan same dengan rantai yang lama..

Rantai uh, ayah aku beli masa aku lahir..time tuh, ayah aku keje attendan letak keta..gaji pon berapa ratus je,,
Mungkin sbb hepi dapat aku, dia beli rantai uh…
Sebab tuh laa sedih gile..25tahun kot aku pakai,..=(
Even tulis benda nih pon, rasa cam nak nangis je..
Dulu family aku bukannye family kaya..
Dekat sijil kelahiran aku, ayah aku keje attenden letak keta..
Aku ingat aku membesar bukannye senang pon..
Ayah aku keje sampai 2, 3 keje..keje ngan DBKL, then malam bawak taxi..sambil2 uh, jual insurans n CNI..
Ibu lak keje shift..selang 3 hari, tuka shift..
Walaupon kami bukan org senang, tapi kami happy..
Ibu n ayah selalu bawak gi jalan2, berkelah..
 Dulu, kereta pon takde..
Ada motor je..ibu n ayah gi keje naek motor..
Sampai penah accident..=(

Huhu..takle ingat kenangan dulu2 nih..sure rasa sedih macam nak nangis..=(
Ibu, Ayah, tak kira macam mana pon, along tetap sayang ibu n ayah..

Pening pening

1.        Morning Sickness..
Sekarang nih kat opis aku, ada 3org yang tgh pregnant..Kak Aisyah n Kak Mira..
Aku da kene morning sickness nih dari bulan 12 uh lagi..makan je, muntah..pening,loya bile lalu shopping mall..
Ingatkan masalah dyspepsia uh..rupenye sbb ada org pregnant..hehe..
Tapi, Alhamdullillah..bertambahlaa anak buah aku..huhu..
Jadik anak angkat sebelum ada anak sendiri nanti..aminnnn…hehe


2.        Wedding matters.

Susahnye nak kawen nih..aku budget nak kawen akhir tahun nih..so, bolehlaa prepare dalam bulan 6..tapi, rupenye kene confirm booking dewan, mak andam n photographer sekarang nih..
Sebab nak block date..haih…itupon da ada a few dewan yang da fully booked sampai akhir tahun..giler laa…pening2..InsyaAllah, kalau takde aral melintang, buat hujung tahun..awal muharam pon cam ok gak..hmmm..
Byknye benda nak pikir..nak discuss ngan Tunang saya pon payah gak..busy ngan kerja je..haih,..macam mana laa nak prepare kawen nih..haih..
Tapi, bernaseb baek jugak, Ibu tersayang suke wat wedding planning nih..so, takdelaa payah sangat..
Hehehe..kali nih, awal2 kene mintak cuti..nanti jadik cam majlis tunang uh..harinih kat Manila, esok da tunang..haha..ibu aku yang tak tido..huhu..haih..
Takpelaa..bulan nih, just kene confirm tarikh n booking dewan, mak andam n photographer..harap2 sume berjalan lancer tanpa masalah..
 
Kepada Tunang yang tersayang, sure lepas nih kita byk masalah n sure timbul byk salahfaham..
Rasa cam tak best lak pikir pasal akan gaduh..kita pon lama gile tak gaduh..harap, kita tak gaduh laa eh?
Kalau nak tergaduh uh, cepat2 resolve..
Semoga awak n kita byk bersabar demi nak kawen nh..huhu..
Love u more n more each day without fail.

Monday, 10 January 2011

Bile...

1. Bile semua benda nak dipolitikkan

aku pon tak paham gak dengan sesetengah org yang gila pangkat..haha..
semua benda dia nak wat..tapi, hasilnya, hampeh..setakat cakap je lebih..
nih yang payah bile semua benda nak dipolitikkan...
benda senang, jadik susah..
takpelaa...by end of day, kita tgk jelaa cane hasilnye nanti ye..huhu...

2. Bile takde duit..

Gara2 claim tak dapat2, sekarang baru 10hb, duit gaji da abess...uwaaaaa...
tak makanlaa aku bulan nih...
Cik akauntan, bagilaa claim saye...plissssss....
sekarang nih, byk outstation plak..
cube bayang, kalau tibe2 takde minyak, then takle byr pakai kad kredit..huhu..sadis gile hidup...

3. Bile saket tgn maen game


Disebabkan semangat gile maen wii, tgn aku tgh saket..bengong gile..
tah cane boleh saket nih..haih..tapi best gile kot maen wii..
tapi, bile maen ramai2, best gile kot..dok terkekek2 gelak..
sbb kawan2 gile jugak..

4. Bile ada kawan2 yang gila


Sure hidup korang akan rasa ceria kalau ada kawan2 yang gile..
otak mereng..hehe..semua masalah akan cam hilang buat seketika..
yelaa...laughter is the best med..
semalam aku tido lambat sbb layan 3org budak senget.. (u know who u are)..
tapi best jugaklaa tibe2 wat cerite gile uh..hahahahaha..
kalau ingat2 balik, sure saket perot gelak..=P





Ceritera di FB

Aku pon tak paham dengan sesetengah org yang suke2 jek nak mengganggu hidup org laen..
tak paham2 bahasa..isk..

Baru2 nih, disebabkan gara2 aku menambah kenalan untuk maen game cityville, tak pasal2 aku di"stalk"kan..
anta msg jiwang2 tak bley blah..
tak boleh tidor laa...asek mimpikan aku..hati rasa rindu..wekkkk =S
sebab org uh, aku terpaksa tuka name sume n teros block n report..
lepas nih , aku kene cuci balik page FB..haih..
Nak buang balik2 org2 cityville..huhu..

Sekarang, aku pinjam je nama kura-kura aku..kuma n kumi..huhu...