Pages

Wednesday, 18 May 2011

i Got my Own Electric Oven! =)

Semalam cuti sempena wesak..
So, aku n anan gi dating..lama rasanye tak gi dating berdua..huhu..
Gi beli barang2 hantaran kat OU sambil survey2 oven..
Oven tuh aku nak beli sbb nak buat cookies untuk goodies bag aku nanti..
specially handmade tau?hehe...
So, sebab kat OU takde oven yang menarik, Anan pon bawak aku gi courts.
Survey2, aku beli laa Elba Electric Oven 30L cam dalam gambar kat bawah nih..


Harga display kat courts hanyalah RM289.00 ..
dengan tambahan RM60 untuk warranty selama 3tahun..
1 to 1 replacement tuh..
Gambar kat atas nih aku amek kat website Bonson.com.my, mahal sket harganye compare to Courts.
So, aku pon gi bayar.. Sepatutnya, total buying = RM 349.00 sebab aku amek extra warranty 2 tahun.
Tapi, time tuh, cashier bitau aku, total RM259.00 termasuk extra warranty..
Terkejut beruk aku..biar betol murah camni kan?
Aku bayar jelaa..tak cakap byk pon..huhu..lepas dapat bil, aku tgk dia charge, RM199 untuk oven uh..huhu,,
hepi gile aku..dpt oven idaman ngan harga murah..
Pasnih, aku buat cookies on weekly basis laa nih.. =)