Pages

Monday, 24 December 2012

welcoming our sweetheart-part 2

Sambungan...

Sampai di kwsp,kitorang pon proceed isi borang,then g kaunter check document..time nih aku baru perasan,ic xde dalam wallet..dah sudah...aku gelabah dah..dlm handbag ada passport je nih..camne nk proceed kalau xde ic..copy ic adalaa..anan pon berlari g tempat parking balik,carik ic dlm kereta..tp xjumpa2..time tuh plak,no giliran kitorang da kene panggil..nak xnak,aku g gak kaunter..suruh dia proceed cek borang dulu..then,anan pon sampai..mmg xde ic.. org kaunter tuh ckp kene ic jugak utk verify..aku putus harapan da..haih..tp,ntah camne,dia proceed gak borang kitorang..terima kasih kwsp jalan tar!..korang punye servis mmg terbaik!pantas,teliti dan sangat mesra pelanggan!..ok..sambung cerita nak beranak plak..lepas setel kwsp,kitorang pon proceed g pmc..time otw g pmc nih,air keluar makin byk..nasib baek ada baju y dibekalkan tadi..huhu..berguna jugak..sampai je pmc,Dr.ratna xmasuk lagi..sbb klinik dia bukak kul3..time tu baru pkul1..so,jumpalaa Dr.zarul..aku potong semua giliran y ada..mesti semua org pelik kenapa aku dpt special treatment..heh..sori semua..emergency case..ketuban da pecah..masuk je bilik Dr.zarul,dia check2,teros admitted..tp,Dr zarul nak suh tahan seminggu dulu sbb baby dikira pramatang..time tu,genap2 36minggu..aku pasrah da..ingat da bole beranak..rupenye xbole lagi..so,geraklaa g wad naek wheelchair..memula aku nak jalan..tp,da doc suh naek wheelchair..aku rasa kelakar je..sbb aku mampu lagi nak berjalan2..*dulu time operate appendics pon,aku berjalan g bilik bedah..sbb cm kelakar nak naek atas katil bergerak..haha* masuk tempat wad,naseb baeklaa ada lagi bilik single y kosong..teroslaa amek..xmaulaa bilik share2..alang2 nk private kan..heh..


Published with Blogger-droid v2.0.4

welcoming our sweetheart-part 1..

13 sept 2012 :8.00 pagi- harini rasa malas sgt bgn pagi..duduk baring je..tatau kenapa..tp sbb kne g keje,bgn jelaa..bgn2,tgk mucus keluar..pastu air menitis..ehhhh?da nak beranak ke?..aku pon tunjuk kat suami,dia pon nmpk air mengalir..mula2 sket..makin lama,makin byk plak.ehhh...air ketuban ke nih?aku&suami mana penah ada experience pon..so,rilex je dua2..tp masing2 excited nak jumpa si buah hati..maka,aku pon call kak Aisyah,tanya dia cmne rupe air ketuban keluar..cerita2,betolla y kuar uh air ketuban..time uh cm tatau nk buat ape..so,kitorang decide nak kemas2 barang bawak g umah ibu..kemaslaa barang2 baby uh..*awal2 xnk kemas,padan muke!..huhu..lepas kemas2,kitorang dok pikir pasal rumah y kitorang beli..kene setel duit kwsp uh..tp masalahnye,buku akaun,dedua xde..akunye kat opis,anan punye kat umah mak..so,kitorang mandi2,siap2,geraklaa g opis transwater..time uh air still keluar..sampai je opis,g fotostat ic semua,then kak mira&kak milin turun..bawakkan plastik sampah ngan tshirt transwater y lama2..haha..memula ingatkan kenapalaa derang bagi..rupenye utk alas dlm kereta..haha..so,lepas amek semua buku akaun,lapik2 plastik&surat khabar,kitorang pon bergeraklaa..time tuh agak dilema jugak nak teros ke hospital or g kwsp dulu..pikir2,saket contraction xrasa lagi,teroslaa g buat kwsp..kitorang singgah gombak dulu,amek buku akaun anan..pastu g kwsp di jalan tar tuh...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 12 June 2012

rumah oh rumah

Last two weeks,aku&anan balik umah ibu kat rawang..otw ke sana,nmpak ada banner sales gallery garden heights..act,da perasan sebelum nih..tp sbb anan xde,xle g usya..so,alang2 nk g umah ibu,kami pon singgah kejap..hurmm..bile tgk model,macam lawa jugak umah nih..cume y xbest sbb dia 18x75..bukaan lebar cm kecik..so,tanyalaa corner unit..still available lg time tuh..tanpa berpikir panjang,kitorang pon booked laa umah uh..bile pikir2,rasa cm xnk amek,tp,rasa rugi plak xamek sbb mana nak dpt corner house dgn harga 409k(after bumi discount)..lepas uh,dapat lagi 3% additional disc from developer..so,harga tgal 397k..sekarang nih,just tgu confirmation from bank samada loan lepas atau x..kalau lepas,alhamdullillah..kalau xlepas,terpaksa amek endlot atau intermediate..tp mcm rugi sbb corner,byk space for future renovation..huhu.sekarang ni,just berdoa agar semua berjalan lancar..aminnnnn


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 7 June 2012

kaki gajah

Baru 22minggu..tp kaki da bengkak mcm org nak bersalin..saket&berdenyutnye kaki,aku sorang je y rasa..nak bawak keta manual,lagilaa jgn harap..kaki keras macam ape je..even sembahyang pon,trasa saket sgt..

Kadang2,mmg nangislaa tgh2 mlm bile terjaga&kaki rasa berbisa&xde ape y bole dibuat.. :(


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 26 May 2012

20 weeks

Susahnye nak ada masa utk menulis nih..nak update pasal baby boy saya..hehe..dia semakin panjang..dah 18cm dgn berat 371gram..sihat&sgt aktif smpai doc pon pening susah nak amek ukuran..asek berpusing2..mcm ninja..huhu..dua doc plak ckp y dia hyperactive..xpelaa..aktif tuh sihat..biar dia bersenam dlm perot..y penting sihat..alhamdullillah...

Tapi,ada masalah baru plak..bile doc scan,dia mendapati uri aku duduk di bawah..low lying placenta..dan menyebabkan aku bleeding 3ari..now disuruh bedrest..kalau baring,mmg xsaket sgt pon..kalau bjalan or berdiri lama sket spt memasak or menggosok baju,mmg rasa saket..now terpikir,lepas nih siapalaa nk memasak&buat keje rumah..nak suruh anan,kesian kat dia..sekarang ni pon,basuh baju&sidai baju&lipat baju&vacuum&mop rumah&cabut rumput,semua dia buat..aku memasak&menggosok baju je..itupon,dia tolong kadang2..smpi berpeluh2 kepenatan..kesian dia..isk..kalau kne rehat dlm 2bln nih bagi uri naek,lg kesian kat dia..dgn dah dekat bln puasanye..semoga aku sentiasa teros sihat..atleast memasak tu,biarlah aku y buat..kan baek air tgn isteri tuh..huhu..

Minggu ni,aku keje 2hari je kot..isnin,selasa ptg,khamis pagi..rabu&jumaat mc..selasa&khamis,g klinik..nak buat cane..lepas anan elok naek offshore,mula demam,dgn infection UTI,dgn bleeding,tau plak pasal low lying placenta..rasa mcm lemah sgt2..kalau anan ada,rasa bertenaga sikit..itupon,bile dpt tau pasal bleeding dr Twitter,tros call aku dr laut..terharu&rasa bersemangat sikit..hilang rasa saket..kadang2 pikir,baby nih rindu ayah dia kot..bile ayah dia xde,sure xsihat..huhu..kalau dulu,ari ke3 or ke4 kne tgal,baru aku saket..ini,baru sehari,macam2 dugaan..xpelaa..semua ujian..kta hadapi dgn senyuman..

Ohhh..berita gembira plak,aku da rasa baby tendang2..first time rasa masa anan call ari isnin tu..mmg time anan call,dia tendang..lpas letak phone,tros xrasa..haih..sabar jelaa..tp,dari semalam(jumaat),baby da aktif menendang..maybe tulang dia pon makin kuat..setiap kali dia tendang,rasa geli nak tergelak..heh..mcmni rupenye rasa baby tendang..maybe tulang dia makin kuat,makin terasa dia menendang..hehe..sgt excited..sebelum tdo dia menendang,bgn tdo pon dikejutkan sbb dia tendang..heh..oklaa..panjang lebar da cerita..




Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 25 April 2012

week #16 baby gaga

pregnancy photo

Stuffs



16weeks

Punyalaa aku malas nak tulis blog sbb agak bz..minggu ni je kurang bz sket..customer macam semua takde..huhu ..

Anyway,sekarang ni budak kecik dlm perot nih da berumur 4bulan..Lambatnye masa berjalan..xsabar nak tgu dia lahir..hehe..

Sekarang ni aku buat checkup kat klinik desa batu belah (gov) dengan putra medical centre (private)..rasa2 macam nak bersalin kat pmc..transwater bagi 2k..prudential bg 2k..cukuplaa kalau bersalin normal..kalau operate,pandai2 laa en.suami topupkan..heh..bole x?

Aritu checkup kat pmc,rasa hepi sgt2 sbb baby da cukup sifat..n sangat aktif..mmg show off..tp awal2,buat gaya ultraman sambil tutup muka..gelak je Dr.Ratna..anak awak ni,baru nak masuk 4bulan,da maen2 dlm perot..kelakar je baby tu..then,dr pon pusing2 perot,sampai kat kaki..then doc freeze..aku tgk celah kaki macam nmpak bird2 dia..hehe..tp aku diam jelaa..pastu doc tanya,nak tau jantina x?..pastu,aku ckplaa lelaki eh?..hehe..doc pon angguk..Aah..anak lelaki..mmg obvious nampak bird2 dia..hehe..terkejut gak dpt lelaki..sebab aku xjumpa pon ular..heh..xpe..alhamdullillah..asalkan baby sihat,ibu&ayah happy..

Then,doc pon print ultrasound..sekali kuar gambar dia hisap jari..alalalalala anak ibu ni,comelnye..sure lapa sgt tuh..heh..time tuh da kul11lebey da..tp aku xmkan lagi..mmglaa baby lapa..

Kat bawah ni gambar dia hisap jari..comeyll sgt bg aku..buat rasa rindu..tertunggu2 bile dia nak tendang2..hehe..baby,be safe.k?muahhh..



Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 7 March 2012

ubat

Sekarang ni tiap2 hari kne makan vitamin..tp aku sgt malas..sbb xsedap.. :(


Published with Blogger-droid v2.0.4

#8 Weeks

pregnancy photo

Monday, 27 February 2012

Lunches

Harini plg byk aku mkn..

1.nasi beriani ayam goreng jm beriani




















2.waffle choc&peanut butter















3.snow cream strawberry honeymoon














Sgt kenyang sampai pening..

Published with Blogger-droid v2.0.4

end of feb

Di akhir Feb ni,anan outstation pulak ke east piatu..bosan jugak dok sensorang..melayan laptop anan yang dia tertinggalkan di rumah..dok layan vampire diaries..

Tadi iqbal (our photog/buddies) upload gambar kawen..so,aku pon bubuhlaa di sini buat kenangan Ye?









Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 24 February 2012

#7 week

Da 7minggu da baby duduk dlm perot..minggu nih bertambah xsihat..dengan ulser,saket kaki,xlalu mkn..haih..

Semalam merajinkan diri membasuh hamster y 8ekor tuh..sedeynye sekor mati sebab lemas kne pijak dgn yang besar..haih..tinggalla 7ekor..sekarang nih makanan derang da abes..so,aku bg biskut pingpong je..naseb Derang makan..arini kne beli makanan kat pet store..

Sebab memcuci kandang hamster tu lama sgt mencangkung,malam tuh,kaki saket sgt..nak pijak lantai pon rasa berbisa..haih..malam td memasak pon kne pakai selipar...lepas makan,xlarat da nak kemas dapur..huhu..naseb baekla ada suami y prihatin..dialaa y membasuh pinggan mangkuk&kuali kat dapur..Aku plak da terbaring nak tdo.kul10 da tdo da..huhu..tgh2 tdo,dtglaa suami tolong urut kaki..legalaa sikit kaki tu..sian dia kene tolong aku.. *terharu*

To: Adnan Faiz Abd Rahim,

Thanks banyak2 sebab tolong saya buat keje rumah,tolong urut tanpa mengeluh..saya tau awak penat balik kerja drive 4jam setiap hari...nanti saya da sihat,saya jaga awak balik ye.. :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, 22 February 2012

Week #7 Baby gaga humor

pregnancy photo

Bleeding

Weekend haritu tibe2 je aku bleeding..ingatkan kejap..rupenye sampai isnin tu still bleeding dgn perot saket mcm nak senggugut je..haih..aku pon g klinik araa..doc ckp,better g gynae sbb dia bole cek lg detail..doc tu xberani nak advice ape2..so,aku pon pergilaa gynae kat klang...

Bile doc cek,mmg sah ada bleeding..tp bile scan baby,nampak ok..heartbeat pon gerak je..alhamdullilah..

Pasty doc pon cucuk aku hormon bg kuat rahim..n mcm2 aku xle buat sebenarnye..huhu..dptlaa mc dua hari..

Waktu cek tu,mmg saket gile..dia buat aku cm tool je..isk3..tp xpelaa..demi baby...

Then,nak bayar agak tercengang tgk bil..kne rm290.. 2x ultrasound + vag scan + hormone injection + vitamin for baby...huhu..aku bawak 150 je time tu..terpaksalaa aku g esso,kuarkan duit..naseb baek mmg ada savings..kalau x,mana aku nak korek..hehe..

Tapi klinik tu lawa..ada gaya mcm hotel je..patut pon mahal..tp xpelaa..demi baby..


Baby,

Jaga diri elok2..jgn takutkan kami lagi..ok? We love u..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 17 February 2012

6weeks baby gaga humor column

pregnancy photo

#6 Weeks

Hi..lama rasanye tak update blog..
alang-alang da bukak nih, update laa jugak eh..
now, i'm 6weeks pregnant..
mmg payah rupanya pregnant..all the time rasa penat..
antara tanda2 aku dpt tau aku pregnant

1. Perot kembong
2. Pening
3.Demam
4. lapar tetengah malam
5. Sore breast
6. Sembelit.

Then, ingatkan tanda2 nak datang perid, tapi tak kunjung tiba gak..
So, dengan gatal tgn aku pergilaa beli pregnancy test.
mula2 test negative, mungkin sebab lg 3hari baru tarikh aku period..
then, aku malas nak mengharap..tunggu jelaa period sampai..
tunggu punye tunggu punye tunggu, da lewat 4hari rupenye..
maka, aku gagahkan diri testlaa pagi tuh..
bile test, rupenye :-


I'm Pregnant!!!!!









So, aku teros call suami yang kebetulan kene kerja kat kerteh seminggu..
pukul 7.30 pagi aku call, beritau y aku pregnant..
Last2 dedua pon menangis sebab happy sangat..
Teros aku tak jadik sambung tido( time tuh Cuti Maulidur Rasul), mandi2, gi klinik..
Then bile gi klinik, doc confirmkan aku mmg pregnant..hehe..
Then, teroslaa call ibu, update facebook & inform geng2 office di watsapp..
Huhu..berakhirlaaa hari cuti aku dengan penuh gembira..

Now, aku da 6minggu pregnant..
Perot da start kelihatan..
Buku merah tak buat lagi..
Ultrasound pon tak merah lagi..
Gym punye keahlian pon tak gi freeze lagi..huhu...
Tak sabar nak tunggu lagi 34 minggu..

sepatutnya due 10.10.12..tapi, tataulaa betol ke tak..tungguuuuuu~